Strategische kennisverwerving voor de bestuurlijke en ambtelijke top.

Hans Achterhuis & Radicalen

featured image

De denker des vaderlands, Hans Achterhuis, gaat met een groep radicalen op zoek naar de grenzen van het toelaatbare. Mag je burgerlijk ongehoorzaam zijn? Zo ja, waar ligt de grens. Na een inleiding over de grenzen van wet, gaat Achterhuis in gesprek met enkele wetsovertreders, waaronder een treinkaper, een radicale dierenactivist, een islamist en een anti-globalist. Deze radicalen gaven eerder argumenten voor hun acties in de videotentoonstelling Angry, die online nog te vinden is: www.a-n-g-r-y.nl

Gerelateerd

Estafette Vernieuwing Lokaal Bestuur

Estafette Vernieuwing Lokaal Bestuur, 19 september, 1 november, 22 november, 13 december en 17 januari Reeks bijeenkomsten over vernieuwing van het lokaal bestuur, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en in samenwerking met het blad Binnenlands Bestuur

Ondermijning van het Lokaal Bestuur

Congres over de ondermijning van het lokaal bestuur door criminaliteit, 21 februari 2018 Met Kajsa Ollongren, Pieter Tops, Nicolette Woestenburg, Bouke Arends, Henri de Wijkerslooth en Karel Schuurman. In samenwerking met Binnenlands Bestuur.

Lokale Democratie in de Steigers

Congres over de gevolgen van de decentralisatie voor de bestuurlijke inrichting van gemeentes, 5 oktober 2016 Met Alexander Rinnooy Kan, Maarten Allers, Marcel Boogers en Pieter van Lieshout. In samenwerking met Binnenlands Bestuur.