Strategische kennisverwerving voor de bestuurlijke en ambtelijke top.

Hans Achterhuis & Radicalen

featured image

De denker des vaderlands, Hans Achterhuis, gaat met een groep radicalen op zoek naar de grenzen van het toelaatbare. Mag je burgerlijk ongehoorzaam zijn? Zo ja, waar ligt de grens. Na een inleiding over de grenzen van wet, gaat Achterhuis in gesprek met enkele wetsovertreders, waaronder een treinkaper, een radicale dierenactivist, een islamist en een anti-globalist. Deze radicalen gaven eerder argumenten voor hun acties in de videotentoonstelling Angry, die online nog te vinden is: www.a-n-g-r-y.nl

Gerelateerd

Ondermijning van het Lokaal Bestuur

Congres over de ondermijning van het lokaal bestuur door criminaliteit, 21 februari 2018 Met Kajsa Ollongren, Pieter Tops, Nicolette Woestenburg, Bouke Arends, Henri de Wijkerslooth en Karel Schuurman. In samenwerking met Binnenlands Bestuur.

Lokale Democratie in de Steigers

Congres over de gevolgen van de decentralisatie voor de bestuurlijke inrichting van gemeentes, 5 oktober 2016 Met Alexander Rinnooy Kan, Maarten Allers, Marcel Boogers en Pieter van Lieshout. In samenwerking met Binnenlands Bestuur.

Machiavelli. Waarom je politiek en moraal moet scheiden

Symposium over de actuele waarde van het gedachtegoed van Machiavelli, 16 en 17 maart 2013. Met Hans Achterhuis en Leon Heuts. Het boek Il Principe of De Heerser van Machiavelli geldt als één van de meest aanstootgevende, immorele werken uit de geschiedenis van de wijsbegeerte. De Engelse naam voor de duivel – ‘The old Nick’ – zou etymologisch afstammen van de voornaam van Machiavelli, Niccolò. Bovendien geldt een ‘machiavellist’ als een immorele, scrupuloze politicus, die geen middel schuwt om zijn macht te behouden.