Strategische kennisverwerving voor de bestuurlijke en ambtelijke top.

Waarom Cultuur Subsidieren?

featured image

 

 

 

Gerelateerd

Slagkracht en Jutland

Opinieartikel door Martin Sommer, Volkskrant 8-10-2016 Decentraliseren van overheidstaken is mooi en goed voor de democratie. Maar de gemeenten zijn overbelast. Momenteel is de regio het muurbloempje onder de bestuurslagen. Ten onrechte, vindt Rinnooy Kan. Gemeenten en provincies kunnen weg. Kijk naar Denemarken. Daar hebben ze de sprong gewaagd.

De Verwaarloosde Staat

Bart Tromplezing door Herman Tjeenk Willink, 30 oktober 2013 Het kost de volksvertegenwoordiging en de wetgever steeds meer moeite het evenwicht tussen democratie en rechtsstaat, tussen politieke en maatschappelijke diversiteit en eenheid te bewaren. Burgers voelen zich vaak niet meer politiek vertegenwoordigd. De politiek is “verbestuurlijkt”.

Ongelijke Monniken: over cultuurbeleid

Bart Tromplezing door Henk van Os, 14 november 2012 De meerderheid van de Nederlanders vindt het goed dat er gekort wordt op cultuursubsidies. De cultuursector weet het maatschappelijk belang van overheidssteun onvoldoende aan te tonen. Hoe kan dat beter?