Strategische kennisverwerving voor de bestuurlijke en ambtelijke top.

Nederland na de crisis

featured image

Vijf bijeenkomsten over de lange termijngevolgen van Covid19, november – december 2021.

Het tijdelijke Directoraat-Generaal Samenleving en Covid-19, ondergebracht bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, voerde in het voorjaar van 2021 veel gesprekken met onder meer maatschappelijke organisaties, burgers en wetenschappers, uitmondend in het rapport Nederland na de crisis. Aansluitend hierop organiseerde het NGC in samenwerking met &Maes een aantal online bijeenkomsten:

1 Leren van de hoofdrolspelers: maatschappelijke onrust en onbehagen tijdens corona
dinsdag 23 november 2021, 14:00 – 15:30.

2 Wat laat nieuw onderzoek naar hybride werken zien?
woensdag 1 december 2021, 14:00 – 15:30.

3 Wat als je geen keuze hebt? Sociale uitsluiting van onvaccineerbare mensen
woensdag 15 december 2021, 14:00 – 15:30. let op: dit debat is geannuleerd

4 Een integrale aanpak voor de mentale gezondheid van jongeren
donderdag 16 december 2021, 13:00 – 15:00.

5 Leren van de hoofdrolspelers: handhaving tijdens corona en in de toekomst
dinsdag 21 december 2021, 14:00 – 15:30.

Gerelateerd

Limitarisme: Een bovengrens voor rijkdom

De kloof tussen arm en rijk neemt almaar toe. Wereldwijd is driekwart van alle rijkdom in handen van een klein groepje miljardairs. Dat is moreel niet verdedigbaar, vindt politiek filosoof Ingrid Robeyns. In Limitarisme legt ze uit waarom er een limiet moet komen aan de buitensporige welvaart van de allerrijksten. Ongelijkheid vormt een gevaar voor […]

Zijn ‘commons’ een oplossing voor falen van overheid en markt?

27 juni 2023, debatpodium Arminius.  Hoe regelen we de samenleving het beste? Op zowel ‘de markt’ als de overheid is veel kritiek. Daarom is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor een derde weg, de zogenoemde ‘commons’. Dit zijn goederen of middelen die in gezamenlijk bezit zijn van gebruikers. Bijvoorbeeld zonnepanelen voor de buurt, […]

Effectief Altruïsme met Rutger Bregman

2 maart 2023, debatpodium Arminius. Hoe kun jij de wereld het beste iets beter maken? De snelgroeiende beweging van ‘effectief altruïsme’ onderzoekt hoe jij het meest effectief ‘goed’ kunt doen. Aan welke organisatie kun je het beste geld geven? Waar kun jij, met jouw talenten en interesses, het beste je tijd aan besteden? In welke […]