Strategische kennisverwerving voor de bestuurlijke en ambtelijke top.

Nederland na de crisis

featured image

Het tijdelijke Directoraat-Generaal Samenleving en Covid-19, ondergebracht bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, voerde in het voorjaar van 2021 veel gesprekken met onder meer maatschappelijke organisaties, burgers en wetenschappers, uitmondend in het rapport Nederland na de crisis. Aansluitend hierop organiseerde het NGC in samenwerking met &Maes een aantal online bijeenkomsten:

1 Leren van de hoofdrolspelers: maatschappelijke onrust en onbehagen tijdens corona
dinsdag 23 november 2021, 14:00 – 15:30.

2 Wat laat nieuw onderzoek naar hybride werken zien?
woensdag 1 december 2021, 14:00 – 15:30.

3 Wat als je geen keuze hebt? Sociale uitsluiting van onvaccineerbare mensen
woensdag 15 december 2021, 14:00 – 15:30. let op: dit debat is geannuleerd

4 Een integrale aanpak voor de mentale gezondheid van jongeren
donderdag 16 december 2021, 13:00 – 15:00.

5 Leren van de hoofdrolspelers: handhaving tijdens corona en in de toekomst
dinsdag 21 december 2021, 14:00 – 15:30.

Gerelateerd

Thorbecke 2030

Een serie van vijf bijeenkomsten waarin de staat van het decentraal bestuur wordt verkend, 16 januari, 5 maart, 5 november, 26 november en 3 december 2020 Met Wobine Buijs-Glaudemans, Geerten Boogaard, Douwe Jan Elzinga, Marcel Boogers, Ferd Crone en anderen. In opdracht van Democratie in Actie, in samenwerking met Binnenlands Bestuur

Masterclasses integriteit

Congres over ondermijnende criminaliteit, woensdag 12 februari 2020 Met Gerd Leers, Zeger van der Wal, Sander Schelberg, Paul van Ruitenbeek, Marijntje Zweegers, Sander Schaepman, Jean Paul Gebben, Hans Scherpenzeel, Sabine van Zuydam en anderen. In samenwerking met Binnenlands Bestuur.

Omgaan met emoties in het strafrecht

Congres over toename van emoties in de rechtszaal door emancipatie van slachtoffers en de opkomst van social media, 1 oktober 2019 Met Henri Beunders, Renée Kool, Gabry vanderveen, Lotte Dillen, Maria Yzermans, Frank Wieland, Rosa Jansen, Frederique ten Berge en Suzan Heij. In samenwerking met Studiecentrum Rechtspleging